Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Ελλάδα δεν είναι βαρέλι δίχως πάτο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαικού Ταμείου Σταθερότητας δηλώνει επίσης πως η Γερμανία όχι απλά δεν χάνει αλλά κερδίζει από την κρίση τουλάχιστον 15 δις ευρώ.

Ο οικονομολόγος Klaus Reggling υποστηρίζει πως πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με περισσότερα χρήματα οι μηχανισμοί στήριξης.
”Η πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς δεν πιστεύει ότι η κρίση έχει τελειώσει και αναμένει νέες υποβαθμίσεις κρατών κατά τη διάρκεια του έτους.Εάν διατεθούν περισσότερα κεφάλαια οι αγορές πραγματικά θα ηρεμήσουν”.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Ταμείου Σταθερότητας προσπαθεί να αλλάξει τις εντυπώσεις για τη χώρα μας :” Μην έχετε την εικόνα μίας Ελλάδας ως βαρέλι χωρίς πάτο.Δεν υπάρχουν δώρα, ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων”

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Focus ο Klaus Reggling εξηγεί γιατί είναι παράλογες οι αντιδράσεις στη Γερμανία :”Τα προγράμματα στήριξης δεν έχουν στοιχίσει προς το παρόν ούτε ένα ευρώ στον Γερμανό φορολογούμενο.Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την κρίση καθώς περισσότερα κεφάλαια εισρέουν στη χώρα. Έτσι οδηγείται σε χαμηλότερο επίπεδο το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με έρευνες, η Γερμανία, συνεπεία της κρίσης, πληρώνει λιγότερους τόκους κατά 15 δισ. ευρώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: «Απίστευτα εξασθενημένη χωρίς την Ελλάδα η ευρωζώνη»

Στην Αθήνα η Τρόικα, ως την Παρασκευή κλειδώνουν τα πρώτα μέτρα

PSI: Παράταση έως 4 Απριλίου για τους ομολογιούχους ξένου δικαίου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε