Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ελλάδα δεν είναι βαρέλι δίχως πάτο!

Νίκος Κονιτόπουλος |
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.03.2012 | 12:10
Πρώτη δημοσίευση: 27.03.2012 | 12:10

Ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαικού Ταμείου Σταθερότητας δηλώνει επίσης πως η Γερμανία όχι απλά δεν χάνει αλλά κερδίζει από την κρίση τουλάχιστον 15 δις ευρώ.

Ο οικονομολόγος Klaus Reggling υποστηρίζει πως πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με περισσότερα χρήματα οι μηχανισμοί στήριξης.
''Η πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς δεν πιστεύει ότι η κρίση έχει τελειώσει και αναμένει νέες υποβαθμίσεις κρατών κατά τη διάρκεια του έτους.Εάν διατεθούν περισσότερα κεφάλαια οι αγορές πραγματικά θα ηρεμήσουν".

Ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Ταμείου Σταθερότητας προσπαθεί να αλλάξει τις εντυπώσεις για τη χώρα μας :'' Μην έχετε την εικόνα μίας Ελλάδας ως βαρέλι χωρίς πάτο.Δεν υπάρχουν δώρα, ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων''

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Focus ο Klaus Reggling εξηγεί γιατί είναι παράλογες οι αντιδράσεις στη Γερμανία :''Τα προγράμματα στήριξης δεν έχουν στοιχίσει προς το παρόν ούτε ένα ευρώ στον Γερμανό φορολογούμενο.Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την κρίση καθώς περισσότερα κεφάλαια εισρέουν στη χώρα. Έτσι οδηγείται σε χαμηλότερο επίπεδο το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με έρευνες, η Γερμανία, συνεπεία της κρίσης, πληρώνει λιγότερους τόκους κατά 15 δισ. ευρώ''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: «Απίστευτα εξασθενημένη χωρίς την Ελλάδα η ευρωζώνη»

Στην Αθήνα η Τρόικα, ως την Παρασκευή κλειδώνουν τα πρώτα μέτρα

PSI: Παράταση έως 4 Απριλίου για τους ομολογιούχους ξένου δικαίου

Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο