Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, στοιχηματίζει η γερμανική DWS Investment

(ΦΩΤΟ REUTERS)
(ΦΩΤΟ REUTERS)

Στην επιτυχία των μέτρων λιτότητας που έλαβε πρόσφατα η…

ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά στην έξοδο της χώρας από την κρίση, στοιχηματίζει η DWS Investment, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων της Γερμανίας. Και το αποδεικνύει εμπράκτως διατηρώντας στην κατοχή της τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διαθέτει..

«Η Ελλάδα θα υποφέρει από μια σοβαρή κρίση, αλλά αυτό που παρατηρούμε είναι ότι τα μηνιαία στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού είναι καλά» δηλώνει ο Johannes Mueller, οικονομολόγος της DWS. «Εάν αυτό συνεχιστεί τα επόμενα δύο χρόνια είναι εφικτό η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της» προσθέτει.

«Η DWS επέλεξε να μην προβεί σε πώληση των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διαθέτει, καθώς δεν αναμένει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει τα ερχόμενα 2-3 χρόνια» υποστηρίζει επίσης και συμπληρώνει «θεωρώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου δήλωσε στο Bloomberg «Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε χρεοκοπία της Ελλάδας. Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας μας παρέχει την πολυτέλεια να μην σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο».

 

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε