Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Η Ελλάδα μας προκαλεί ανησυχία”

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας για το έλλειμμα της Ελλάδας, ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου περιοδεύει ανά την Ευρώπη.

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ξεκινήσει μία περιοδεία στην Ευρώπη και σειρά επαφών με υπουργούς και θεσμικούς επενδυτές προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές, τα “πυρά” υπουργών της Ε.Ε. και τους διεθνούς Τύπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Έτσι την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στη διάρκεια συνέντευξη τύπου ότι “ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση” εκτός της αυστηρής δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Στη συνέχεια ο Β. Σόιμπλε εξήγησε ότι έγιναν “ασυγχώρητα λάθη” στο παρελθόν από την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε “πάντα ο λαός πληρώνει το τίμημα” των απερίσκεπτων δημοσιονομικών πολιτικών.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξη του στο Ρόιτερς επανέλαβε ότι “η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει ξανά την αξιοπιστία της”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον γερμανό ομόλογο της ήταν την Τρίτη και  Γαλλίδα υπουργός, Κριστίν Λαγκράντ λίγο πριν συναντήσει τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα μέτρα που πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε μονολεκτικά “άμεση εφαρμογή”. 

Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη Βρετανία από την Τετάρτη όπου θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους επενδυτικών ταμείων και το πρωί της Πέμπτης με τον υπουργό Οικονομίας της Αγγλίας, Α. Ντάρλινγκ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί με θεσμικούς επενδυτές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε