Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει να αφήσει την Ευρωζώνη”

Ενόψει eurogroup και την ώρα που υπάρχουν ακόμη και πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα απαιτηθούν από την Ελλάδα
ακόμη και όροι επιτροπείας ένας από τους γνωστούς δορυφόρους της Γερμανίας, το Λουξεμβούργο, δια τους υπουργού Οικονομικών στέλνει ένα ακόμη τελεσίγραφο.

Ο Λυκ Φρίντεν λέει πως εάν ο λαός και η “πολιτική ελίτ” της χώρας δεν συμμορφωθούν με τους όρους τότε δεν αποκλείεται έξοδος της χώρας για την οποία η Ευρώπη (παρόμοια η δήλωση και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών) είναι προετοιμασμένη…
“Συνεχίζω να πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε όλα τα μέλη της ευρωζώνης. Το θέμα, όμως, είναι και πάλι η Ελλάδα” ανέφερε ο Φρίντεν στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον και συμπλήρωσε:
“Συνεπώς, εάν ο ελληνικός λαός ή η ελληνική πολιτική ελίτ δεν συμμορφωθούν με όλους τους όρους – και γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες και δεν υποτιμώ τα προβλήματα που προκύπτουν για την Ελλάδα – εάν δεν το κάνουν, νομίζω ότι αποκλείονται από μόνοι τους από την ευρωζώνη και ο αντίκτυπος στις άλλες χώρες είναι πλέον μικρότερος από ό,τι πέρυσι”.
Μετά από όλα αυτά ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου είχε και την πρότασή του:
“Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει ότι είναι καλύτερο να αφήσει την ευρωζώνη από το να συνεχίσει με τόσο μεγάλες περικοπές”

Διαβάστε επίσης:
Κίνδυνος ματαίωσης του eurogroup – Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία θα εγκρίνουν το δάνειο μόνον εαν έχει ρήτρα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε