Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Η Ελλάδα θα φύγει απο το ευρώ μέχρι το τέλος του ’12”

Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη “ως το τέλος αυτής της χρονιάς” ακόμη κι αν καταλήξει σε συμφωνία τις αμέσως επόμενες ημέρες με τους ιδιώτες πιστωτές της, προέβλεψε γνωστός οικονομικός αναλυτής.

Ο Μπεν Μέι της εταιρείας Capital Economics, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε σε σημείωμά του ότι συζητείται η απομείωση κατά 68% -το λεγόμενο «κούρεμα»- της αξίας των κρατικών ομολόγων, που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το 50% που συζητείτο προηγουμένως.

Αυτό θα επέτρεπε στην ΕΕ να συμφωνήσει σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης που θα κάλυπτε «τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα λίγα χρόνια», προέβλεψε ο κ. Μέι. Ωστόσο, η βοήθεια θα παρεχόταν υπό μη βιώσιμους όρους, πρόσθεσε.

«Αναμένουμε η Ελλάδα να συμπεράνει ότι οι όροι που συνοδεύουν τη διάσωση είναι απλά πολύ επαχθείς και ότι η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να τερματίσει οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης, να προχωρήσει σε άλλη μια συμφωνία αναδιάταξης του χρέους και να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Πράγματι, νομίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ως το τέλος αυτής της χρονιάς», είπε ο κ. Μέι.

Διαβάστε

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε