Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη αναπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Καθυστερημένες αποφάσεις στην Ευρώπη, παιχνίδια των Μερκοζί, παγκόσμιες αρνητικές συγκυρίες… όπως και να ‘χει η κατάληξη είναι η ίδια.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη, μετά από 60 χρόνια, χώρα της Δύσης που θα χρεοκοπήσει. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η έγκριτη εφημερίδα Wall Street Journal αναλύοντας την ελληνική κρίση.

Η αμερικανική εφημερίδα μιλά για σειρά λαθών. Από τον περασμένο Απρίλιο που η Ευρώπη με ευθύνη κυρίως της Γερμανίας δεν έδειξε τη δέουσα πυγμή και προτίμησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί, ως τις πρόσφατες αποφάσεις για το κούρεμα και τη συμμετοχή ιδιωτών.

Ακόμη και το γεγονός ότι Μέρκελ και Σαρκοζί έκαναν διακοπές και οι αγορές “αλώνιζαν” το καλοκαίρι καυτηριάζει η εφημερίδα, όχι μόνο ως προς την ελληνική κρίση, αλλά και γενικότερα για τα πλήγματα που δέχονται οι μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ότι έχει όμως να κάνει με την Ελλάδα η Wall Street Journal διαπιστώνει πως και η τελευταία λύση που επιλέχθηκε είναι ξανά σε λάθος κατεύθυνση που οδηγεί, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία:
“Η εμπιστοσύνη των επενδυτών κλονίστηκε και κατέστη σαφές ότι η συμβιβαστική λύση της Ευρώπης ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Η Ελλάδα ωθείται σε μια ιστορική χρεοκοπία και θα είναι πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια που μια αναπτυγμένη δυτική χώρα δεν θα πληρώσει τα χρέη της” αναφέρει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:
Πάνω οι αγορές κάτω το ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε