Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Γερμανία να διαγράψει το χρέος”

“Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Γερμανία να διαγράψει το χρέος”

Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τη Γερμανία, εκτιμά ο Χανς Βέρνερ Ζιν.

Η βεβαρυμμένη με χρέος Ελλάδα είναι απίθανο να βρεθεί ποτέ σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια τα οποία εξετάζει να δώσει, αυτή την περίοδο, η Γερμανία για να την βοηθήσει να δώσει τέλος στην κρίση της, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου κ. Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου – κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό MDR – κατά πόσον το Βερολίνο θα πάρει ποτέ πίσω τα χρήματά του, ο κ. Ζιν, ο οποίος είναι ένας εκ των κορυφαίων οικονομικών συμβούλων της εκάστοτε κυβέρνησης της Γερμανίας, είπε “για να σας πω την αλήθεια, όχι”.

 Τόνισε ότι “η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να κάνει τις απαραίτητες δημοσιονομικές προσαρμογές” και εν τέλει θα υποχρεωθεί να “ζητήσει από τη Γερμανία να διαγράψει το χρέος”.

Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι η διάσωση της Ελλάδας θα δημιουργήσει προηγούμενο για άλλες χώρες της ευρωζώνης που ταλανίζονται από υψηλό χρέος και δημοσιονομικά ελλείμματα.

“Θα είναι κατανοητό αν οι Ιταλοί ή οι Ισπανοί ασκήσουν πιέσεις σε εμάς να πληρώσουμε τώρα, καθώς αποτελεί ένα καλό προηγούμενο γι’ αυτούς”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ifo.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε