Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Ελλάδα το πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του”

Το Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση υποστηρίζει πως η μόνη λύση στο ελληνικό δράμα είναι η αναδιάρθρωση, την οποία συστήνει και η PIMCO, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως επενδυτικός όμιλος που ”αγοράζει” κρατικά ομόλογα.
 

Το γερμανικό Der Spiegel υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί με υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης ή με αναδιάρθρωση, όμως η χώρα μας δεν μπορεί να παρουσιάσει κάποιο μοντέλο ανάπτυξης και συνεπώς απομένει μόνο η δυνατότητα της αναδιάρθρωσης.
 
Σε δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times τονίζεται η προς τα πάνω αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος, και αφού προβάλλεται η δήλωση του οικονομολόγου και μέλους του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καταλήγουν : ”Οι αγορές ομολόγων αντιδρούν με φρίκη”.
 
”Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα; Δεν τρέχει σε Μαραθώνιο, αλλά βρίσκεται σε μια Οδύσσεια και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα φτάσει στον προορισμό της” γράφει η Frankfurter Neue Presse, η οποία επισημαίνει ότι η χώρα μας έκανε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι αναμενόταν, περιορίζοντας πέρυσι τις δημόσιες δαπάνες από το 52,9% στο 49,5% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την εφημερίδα : ” όλα αυτά συνιστούν απόδειξη του φαύλου κύκλου, στον οποίο έριξε την ελληνική οικονομία η συνταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ, ενώ την ίδια ώρα οι ακραίες προσπάθειες περικοπών πνίγουν τη χώρα.
 
”Έως τώρα καμία από τις λύσεις που έχουν βρεθεί για το ελληνικό χρέος δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Πολλοί, μέσα σε αυτούς και εγώ, δεν πιστεύουν πως θα υπάρξουν αποτελέσματα στο μέλλον”, γράφει ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pacific Investment Management Company PIMCO.
 
”Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια κατά προτίμηση εθελοντική αναδιάρθρωση, για να ανακουφιστεί από το χρέος”, τονίζει ο ίδιος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε