Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Εμπορική θα χρειαστεί επιπλέον 600-700 εκ.ευρώ

Η Εμπορική θα χρειαστεί επιπλέον 600-700 εκ.ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η ”μαμά” Credit Agricole θα πρέπει ”ρίξει” αυτό το ποσό στην θυγατρική της, την Εμπορική, για να μπορέσει να την πουλήσει.

Νέα ”ένεση” της τάξης των 600-700 εκ.ευρώ θα πρέπει να κάνει η Credit Agricole στην Εμπορική προκειμένου να την πουλήσει γράφει η Wall Street Journal με πηγές τόσο από τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

Αποδεικνύεται μετά από αυτό πως η αποχώρηση των Γάλλων από την Ελλάδα και τον τραπεζικό τομέα θα είναι πολύ δαπανηρή, γιατί και τον Ιούλιο η Credit Agricole ”έριξε” 2,3 δις ευρώ στην Εμπορική για την ανακεφαλαιοποίηση της.

Κατά το δημοσίευμα όμως η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε πως το ποσό αυτό, δηλαδή τα 2,3 δις ευρώ, δεν ήταν αρκετό, κυρίως γιατί η ελληνική οικονομία βουλιάζει στην ύφεση και συνεπώς αυξάνονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πάντως εκπρόσωπος της Credit Agricole αρνήθηκε να σχολιάσει τονίζει η Wall Street Journal.

Και όλα αυτά ενώ την Τετάρτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole για να αποφασίσει επί των προσφορών που έχει δεχτεί για την εξαγορά της Εμπορικής από τις τρεις ελληνικές τράπεζες που την διεκδικούν.
Το πολύ σημαντικό αυτό επιχειρηματικό deal, μόλις οριστικοποιηθεί αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην αγορά.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε