Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Η Ευρώπη δε μας δημιουργεί πια κινδύνους»

«Η Ευρώπη δε μας δημιουργεί πια κινδύνους»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2012 | 07:15
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2012 | 07:15

Χάρη στα μέτρα που πήρε για τον περιορισμό της κρίσης χρέους, η Ευρώπη δε δημιουργεί πια σημαντικούς κινδύνους για την παγκόσμια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Εδώ στις ΗΠΑ και αλλού οι άνθρωποι μπορούν να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η Ευρώπη δεν θα προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην παγκόσμια οικονομία ή στην οικονομία μας», δήλωσε ο Τίμοθι Γκάιτνερ στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS απαντώντας στην ερώτηση «αν οι Αμερικανοί μπορούν να σκέπτονται ότι τα χειρότερα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη βρίσκονται πλέον πίσω μας».

«Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι Ευρωπαίοι έκαναν μια σαφώς καλύτερη δουλειά απ' ό,τι προηγουμένως για να εξασφαλίσουν ότι ελέγχουν την κατάσταση και να κάνουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να συγκρατήσουν τους κινδύνους της κρίσης» πρόσθεσε ο Γκάιτνερ.

Παρόλα, προειδοποίησε ότι για την Ευρώπη η έξοδος από την κρίση θα είναι ακόμη «μακρά και δύσκολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαγκάρντ: «Μύρισε άνοιξη!»

Με γεια μας το κούρεμα! - Πάνω από 85% η συμμετοχή - Ξεπέρασε το 95% σύμφωνα με το Reuters – Στις 08:00 οι επίσημες ανακοινώσεις   Διαδώστε αυτό το άρθρο