Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 10 Αθήνα Αναλυτικά

Η Ευρώπη επιστρέφει – Οι υποβαθμίσεις ρίχνουν τα επιτόκια

Νίκος Κονιτόπουλος |
Η Ευρώπη επιστρέφει – Οι υποβαθμίσεις ρίχνουν τα επιτόκια
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2012 | 20:35
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2012 | 13:56
Σχεδόν στο μισό έπεσε το επιτόκιο σε δημοπρασία της υποβαθμισμένης Ισπανίας, ενώ επιτυχημένη ήταν και η δημοπρασία του EFSF που υποβαθμίστηκε χθες το βράδυ.

Λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση του από την Standard & Poor's, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας EFSF άντλησε 1,5 δις ευρώ από δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων με το επιτόκιο στο 0,2664% και ποσοστό κάλυψης στο 3,1.

Σούπερ επιτυχημένη και η Ισπανική δημοπρασίαΤρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και στην Ισπανία από τα αποτελέσματα της πρώτης δημοπρασίας μετά την υποβάθμιση της Παρασκευής από την Standard & Poor's.

Σήμερα η Ισπανία άντλησε 4,88 δις ευρώ από δημοπρασίες 12μηνων και 18μηνων εντόκων γραμματίων με το επιτόκιο να υποχωρεί σχεδόν στο μισό.

Στα 12μηνα γραμμάτια το επιτόκιο έπεσε στο 2,049% από 4,05% στα μέσα Δεκεμβρίου και στα 18μηνα γραμμάτια το επιτόκιο ''κάθισε'' στο 2,399% από 4,226% στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία.

Μία πάνω μία κάτω το Βέλγιο2,96 δις ευρώ άντλησε σήμερα και το Βέλγιο σε δημοπρασίες εντόκων 3μηνων και 12μηνων γραμματίων.

Το επιτόκιο στα τρίμηνα αυξήθηκε στο 0,429% από 0,264% ενώ στα ετήσια υποχώρησε στο 1,162% από 2,167% που είχε σημειωθεί στη τελευταία αντίστοιχη φορά.

Διαβάστε επίσης :

Νίκος Κονιτόπουλος
Tags: ΒΕΛΓΙΟ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook