Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Ευρωζώνη “ψάχνει” να σωθεί από την Κίνα

Ο Νικολά Σαρκοζί μάλιστα θα έχει τηλεφωνική συνομιλία, ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες, με τον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο.

Κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ευνοϊκά το ενδεχόμενο κινεζικής οικονομικής βοήθειας προς την ευρωζώνη “μέσω ενός ειδικού μηχανισμού, συνδεδεμένου πάντως με το ΔΝΤ, που θα μελετηθεί”.

Η ίδια πηγή, ζητώντας να μείνει ανώνυμη, ανήγγειλε συγχρόνως ότι θα επακολουθήσει μια τηλεφωνική συνομιλία που ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα έχει πάνω στο θέμα αυτό με τον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο.

Την ίδια ώρα, η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αυξήσει τη δυνατότητα παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που προσφέρει βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όμως δεν αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένους αριθμούς σήμερα μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, σύμφωνα με το προσχέδιο της συμφωνίας που έχει στην κατοχή του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης “συμφώνησαν να αυξήσουν” τη δύναμη κρούσης του ΕΤΧΣ προκειμένου να αποφύγουν τη μετάδοση της κρίσης χρέους, επισημαίνεται στο κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Αγρυπνία” Μέρκελ – Σαρκοζί για το ύψος του κουρέματος – Κρίσιμη νύχτα για το εάν θα επιβληθεί κηδεμονία στην Ελλάδα

Φήμες και για τρίτη Σύνοδο Κορυφής μέσα στο Σαββατοκύριακο

ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε