Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Η FED παίρνει νέα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο πρόεδρος Ομπάμα με τον πρόεδρο της FED (EUROKINISSI)
Ο πρόεδρος Ομπάμα με τον πρόεδρο της FED (EUROKINISSI)

Η αμερικάνικη οικονομία δυσχεραίνεται λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και το σταθερά υψηλό ποσοστό ανέργων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών για τον λόγο αυτό “είναι προετοιμασμένη” να λάβει πρόσθετα μέτρα για να στηρίξει την ευάλωτη ανάκαμψη της οικονομίας, όπως τόνισε με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρός της κ. Μπεν Μπερνάνκι.

“H Επιτροπή (της Fed) θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις οικονομικές εξελίξεις και συγχρόνως είναι προετοιμασμένη να λάβει περαιτέρω κατάλληλες δράσεις, με σκοπό να προωθήσει την οικονομική ανάκαμψη στο πλαίσιο σταθερών τιμών”, υπογράμμισε ο ίδιος.

O κ. Μπερνάνκι έκανε έκκληση στους νομοθέτες να μην προχωρήσουν σε γρήγορη περικοπή των κρατικών δαπανών, έστω κι αν είναι προσανατολισμένοι στη μακροπρόθεσμη συρρίκνωση του δημοσίου ελλείμματος.

Όσον αφορά την κυβερνητική προσπάθεια “να σφίξει η ζώνη” για τις κρατικές δαπάνες, ο κ. Μπερνάνκι την χαρακτήρισε “τροχοπέδη” στην πορεία της μεγαλύτερης παγκοσμίως οικονομίας.

“Σημαντικός στόχος κατ’ εμάς είναι να αποφευχθούν οι φορολογικές δράσεις, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην εξελισσόμενη οικονομική ανάκαμψη” , σημείωσε ο ίδιος.

Σχολίασε επίσης ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί “οικονομικό κίνδυνο” αναφορικά με την αμερικανική ανάπτυξη, επηρεάζοντας σαφώς τις αποφάσεις των επιχειρήσεων και των “νοικοκυριών”.

Τέλος, όσον αφορά τον πληθωρισμό νωρίτερα φέτος, ο κ. Μπερνάνκι αποφάνθηκε ότι δεν επηρέασε την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ συνολικώς ενώ προέβλεψε στο ορατό μέλλον ήπιο πληθωρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FED: Από Σεπτέμβρη τα σπουδαία, εμπιστοσύνη στην Ευρώπη

Η FED θα βοηθήσει την αμερικανική οικονομία, αλλά κάνεις δεν ξέρει πότε…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε