Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Fitch απειλεί τη Γαλλία με υποβάθμιση από το 2013

Η Fitch απειλεί τη Γαλλία με υποβάθμιση από το 2013
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2012 | 23:35

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings θα μπορούσε να στερήσει από τη Γαλλία το τριπλό Α με το οποίο αξιολογεί το αξιόχρεό της το επόμενο έτος εάν η χώρα δεν επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση του χρέους, και αν οι επιδόσεις της οικονομίας της είναι χειρότερες από ό,τι προβλέπεται, προειδοποίησε σήμερα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς του οίκου αυτού.

Ο Fitch είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που εξακολουθεί να βαθμολογεί τη Γαλλία με τριπλό A. Ο οίκος Moody's την υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα νωρίτερα αυτό μήνα, ενώ ο Standard & Poor's έκανε το ίδιο τον Ιανουάριο.

Οι ανησυχίες για τα οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα στη διάρκεια των τριών ετών της κρίσης, και οι αγορές της είχαν δώσει μέχρι στιγμής το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, εστιάζοντας αντ' αυτού στην Ιταλία και την Ισπανία.

"Πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο για τη Γαλλία να επιτύχει έλλειμμα 3% για το 2013 με δεδομένες τις προοπτικές για αναιμική ανάπτυξη", δήλωσε σε συνέντευξη στο Ρόιτερς ο Τόνι Στρίνγκερ διευθύνων σύμβουλος του τμήματος αξιολόγησης αξιόχρεου κρατών του οίκου Fitch.

"Κάθε υστέρηση τόσο στη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και στις θεμελιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση το 2013", τόνισε.

Ο Fitch αναμένει επί του παρόντος η οικονομία της Γαλλίας να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,3% το επόμενο έτος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο