Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η ΓΣΕΕ ζητάει να ακυρωθεί η συμφωνία στη ΝΕΟΓΑΛ διότι ανοίγει την πόρτα της κολάσεως

Την ακύρωση της επιχειρησιακής σύμβασης που υπογράφτηκε στη γαλακτοβιομηχανία της Δράμας ΝΕΟΓΑΛ ζητεί η ΓΣΕΕ τονίζοντας ότι είναι αδικαιολόγητη.
 

”Κανένα συνδικάτο Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και Σωματείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει ως «λαγός» νομιμοποίησης των εργοδοτικών εκβιαστικών απαιτήσεων και να προσυπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες, ανοίγοντας την “πόρτα της κολάσεως”. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται επίκληση των συνθηκών ανταγωνισμού της αγοράς ως δικαιολογία για τη μείωση μισθών” αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
 
Η ΓΣΕΕ ξαναβάζει στο στόχαστρο της τον σχετικό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις, γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεν περιλαμβάνει καμία πρόνοια ή περιορισμό ώστε να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποτελεί πλαίσιο γενικού δικαίου συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά έσχατο μέτρο όταν η επιχείρηση απειλείται με κλείσιμο ώστε να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας.
 
Στη ΝΕΟΓΑΛ υπογράφτηκε η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, με μειώσεις μισθών 9% για τα επόμενα 2 χρόνια.
 
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας η υπογραφή της δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης, αλλά έγινε προληπτικά ώστε να αποφευχθεί η μείωση της ανταγωνιστικότητας της ΝΕΟΓΑΛ, η οποία διαβλέπει δύσκολο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε