Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Γερμανία θέλει τον απόλυτο έλεγχο στις χώρες όπως η Ελλάδα

Η πηγή αυτή άσκησε πιέσεις και στην Ισπανία και την Ιταλία, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει, αφού έκανε λόγο για “τις δύο χώρες που δέχονται βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”.

Πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα να ενισχυθεί και να μονιμοποιηθεί ο έλεγχος στις διαδικασίες μεταρρύθμισης των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και να επιβληθεί στην Ιταλία και την Ισπανία να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες.

“Το ζήτημα (στη σύνοδο κορυφής της Κυριακής) θα είναι να δούμε πώς μπορούμε να επιβλέψουμε μελλοντικά την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων” από τις χώρες που έχουν λάβει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους τους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε η πηγή αυτή.

Οι εν λόγω χώρες είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη και, για τη Γερμανία, “δεν έχει αλλάξει από τον Ιούλιο”. Για το γεγονός αυτό το Βερολίνο κατηγορεί μεταξύ άλλων τις διαδικασίες ελέγχου του προγράμματος αναδιάρθρωσης. “Αυτό το σύστημα της Τρόικας που δίνει την άποψή της κάθε τρεις μήνες μας προκαλεί υπερβολικό στρες, χρειαζόμαστε μια πιο μόνιμη λύση που θα επιτρέψει την προσαρμογή πολύ πιο γρήγορα”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η πηγή αυτή άσκησε πιέσεις και στην Ισπανία και την Ιταλία, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει, αφού έκανε λόγο για “τις δύο χώρες που δέχονται βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”. Αυτό το σαββατοκύριακο στη σύνοδο των Βρυξελλών “αναμένουμε αποφασιστικά βήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης από τις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των αγορών”, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Σήμερα η Ελλάδα παίρνει την 6η δόση – Οι ευρωπαίοι ηγέτες στέλνουν καταστροφικά σήματα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε