Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Ιρλανδία παρασύρει την Ελλάδα σε σκληρότερες λύσεις

Η Ιρλανδία παρασύρει την Ελλάδα σε σκληρότερες λύσεις
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.11.2010 | 20:41
Πρώτη δημοσίευση: 22.11.2010 | 20:41

Η κρίση στην Ιρλανδία που λόγω της προκήρυξης εκλογών θα είναι παρατεταμένη, υποχρεώνει την τρόικα να «τελειώσει» νωρίτερα την ελληνική υπόθεση, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες του ντόμινο στη ζώνη του ευρώ.

Για να γίνει αυτό, πρέπει οι όροι που προβλέπονται από το μνημόνιο να εφαρμοστούν σε πολύ πιο σφιχτά χρονοδιαγράμματα χωρίς καμία παρέκκλιση. Αυτό περιλαμβάνει τις απολύσεις στο Δημόσιο, χωρίς «κόλπα» μετατάξεων, τις επιχειρησιακές συμβάσεις χωρίς κλαδικές αντίστοιχες ή δικαίωμα υπουργού στην παράταση κλαδικών συμβάσεων.

Γενικά, στις επόμενες 100 μέρες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το Δημόσιο, τα νοσοκομεία, οι ΔΕΚΟ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αλλάξουν ριζικά. Μαζί τους και η ζωή τουλάχιστον 100.000 οικογενειών. Οι εργασίακες σχέσεις αλλάζουν, η μονιμότητα και η ασφάλεια του Δημοσίου θα αποτελέσουν μακρινό παρελθόν και φαίνεται ότι αυτά είναι μόνη η αρχή.

Ήδη άλλωστε η κυβέρνηση «παζαρεύει» με τους τροϊκανούς χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα δικαστικοί κλητήρες θα φέρουν τα... μαντάτα της μετάταξης σε 19.000 εργαζόμενους στο δημόσιο. Πρώτοι πρώτοι στη... λίστα θα είναι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, θα ακολουθήσουν εκείνοι του ΟΣΕ και μετά των υπολοίπων ΔΕΚΟ.

Οι απεσταλμένοι της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ ζητούν «συμμάζεμα» του δημοσίου τομέα. Και για κάθε μια πρόσληψη, ζητά και πέντε αποχωρήσεις. Μόνο που θέλει η πρόσληψη να προκύπτει από μετάταξη υπαλλήλου. Κανείς βέβαια δεν ξέρει -και οι τροϊκανοί μάλλον δεν ενδιαφέρονται- τι θα απογίνουν όσοι «περισσέψουν».

Διαβάστε επίσης

Το μόνο που διαπραγματευθήκαμε με την τρόικα ήταν η ΜΗ αύξηση του ΦΠΑ

Η κυβερνητική απραξία και όχι η τρόικα προκαλεί τα δραματικά μέτρα στα εργασιακά

19.000 μετατάξεις ως τα Χριστούγεννα-Δικαστικός κλητήρας θα φέρει το χαρτί

"Ξεχάστε αυτά που ξέρατε στην εργασία" - Δραματικές αλλαγές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία...αναλυτές φοβούνται και για την Πορτογαλία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο