Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ εύχεται να μείνουμε στο ευρώ

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ εύχεται να μείνουμε στο ευρώ

Ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε σήμερα η Κομισιόν. Κατ’ αρχήν ευχήθηκε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρήσει το Μνημόνιο.

«Ευχόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, και ελπίζουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ […] αλλά πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Πία Αρεκίλντε.

«Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της. Βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης και θέλουμε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε η Π. Αρενκίλντε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει και αυτή με τη σειρά της να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, οι οποίες απορρέουν από το δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω πολιτικών διεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης και αυτό είναι σεβαστό.

Κληθείσα να εξηγήσει τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μ. Μπαρόζο σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό «αν ένα μέλος ενός κλαμπ, δεν σέβεται τους κανόνες του, είναι προτιμότερο να το εγκαταλείψει» η Π. Αρενκίλντε τόνισε πως ο Ζ. Μπαρόζο δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη χώρα και ότι η δήλωσή του αποτελεί κοινή παραδοχή.

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, και ευχόμαστε να είναι δυνατή η παραμονή της στο ευρώ» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Συνεχίζοντας, η Π. Αρενκίλντε υπογράμμισε πως δεν έχει αλλάξει η θέση της Επιτροπής σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τονίζοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να κάνει το παν για να βοηθήσει τη χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει, από την πλευρά της, να σεβαστεί τα εθνικά κοινοβούλια των 16 υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, που ενέκριναν το δεύτερο πακέτο βοήθειας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία:Μονόδρομος το Μνημόνιο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε