Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η Λαγκάρντ καλεί τους Ευρωπαίους να δώσουν χρόνο στη μείωση των ελλειμμάτων τους

Η Λαγκάρντ καλεί τους Ευρωπαίους να δώσουν χρόνο στη μείωση των ελλειμμάτων τους

Η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα σε γαλλικό κανάλι, κάλεσε τους Ευρωπαίους να αποφασίσουν “συλλογικά” να διαθέσουν “λίγο περισσότερο χρόνο” για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

“Πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο”, δήλωσε η Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, ερωτηθείσα σχετικά με το στόχο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας να επαναφέρει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ το 2013, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της.

Ο στόχος αυτός “μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος”, συνέχισε η πρώην υπουργός Οικονομίας της γαλλικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερωτήσεις από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

“Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: ‘είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά'”, δήλωσε η Λαγκάρντ. “Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ”, επέμεινε η διευθύντρια του ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας πως η Ισπανία υπέφερε πέρυσι επειδή μπήκε υπερβολικά γρήγορα στη λιτότητα.

Ενώ οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ προβλέπουν μια ύφεση το 2013 στη ζώνη του ευρώ, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε και πάλι ότι “οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ’ ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια”.

Ήταν μια “εσφαλμένη προσδοκία”, δήλωσε η Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε ωστόσο πως τα σχέδια αυτά ήταν αναγκαία, αλλά έπρεπε να εφαρμοστούν “λίγο πιο μαλακά” για να μην θυσιαστεί η ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε