Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Λαγκάρντ ξανά υποψήφια για γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Η Λαγκάρντ ξανά υποψήφια για γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Πριν από λίγο η Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό πως θα είναι υποψήφια για δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είναι υποψήφια για δεύτερη θητεία. Το ανακοίνωσε η ίδια σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
“Ναι, είμαι υποψήφια για δεύτερη θητεία”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μία ημέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας προκήρυξης της θέσης του επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

Από χθες στο Νταβός ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, πρότεινε επισήμως την Κριστίν Λαγκάρντ ώστε να διατελέσει γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για δεύτερη πενταετή θητεία.

Σύμφωνα με τους Financial Times η πρόταση του κ. Όσμπορν, η οποία ήρθε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, στοχεύει στην οικοδόμηση ανίκητης δυναμικής υπέρ της κ. Λαγκάρντ παρότι εκείνη αντιμετωπίζει μια πιθανώς ποινική δίκη στη Γαλλία φέτος, για το ρόλο της σε μια πληρωμή στον επιχειρηματία Bernard Tapie το 2008.

Σχεδόν ταυτόχρονα σε μία ένδειξη της αμερικανικής στήριξης, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εγκωμίασε δημόσια την κ. Λαγκάρντ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την Τετάρτη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε