Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Η Λαγκάρντ ζητάει stress tests στις ελληνικές τράπεζες! ΕΚΤ: Δουλειά σου

Η Λαγκάρντ ζητάει stress tests στις ελληνικές τράπεζες! ΕΚΤ: Δουλειά σου

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και την ΕΚΤ ξέσπασε μετά τις δηλώσεις της πρώτης πως χρειάζονται stress tests στις ελληνικές τράπεζες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τη Φρανκφούρτη της απάντησης να… κοιτάξει τη δουλειά της!

Η Λαγκάρντ, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα – όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά χωρίς χρηματοδότηση- δήλωσε, όπως αναφέρει το mignatiou.com, ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες κεφαλαιοποιούνται επαρκώς πριν από το τέλος του προγράμματος.

—–> Βελκουλέσκου: Για το ταβάνι του χρέους το αποφασίσαμε απο κοινού με την κυβέρνηση

«Οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν επιπλέον ενέργειες, περιλαμβανομένων επικαιροποιημένων asset quality review και stress test, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν από το τέλος του προγράμματος», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ και αυτό μάλλον δεν άρεσε ιδιαίτερα στη Φρανκφούρτη, όπου έχει την έδρα της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ, κληθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο να σχολιάσει τη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, της διεμήνυσε πως η Κεντρική Τράπεζα ξέρει πότε και τι πρέπει να κάνει.

«Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διαφόρων ελληνικών τραπεζών. Εάν/όταν γίνει αίτημα για την προσθήκη επιπρόσθετων δραστηριοτήτων, σε αυτό το εποπτικό της πρόγραμμα, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε