Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Μέρκελ αλλάζει στάση και δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ

Η Μέρκελ έκανε την δήλωση μερικές ώρες αφότου ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την οικονομία Όλι Ρεν κάλεσε να υπάρξει ισχυρότερο «δίχτυ ασφαλείας» για το ευρώ.

Η Ευρώπη θα πρέπει να βελτιώσει το συντονισμό της προκειμένου να προσδώσει περισσότερη σταθερότητα στο κοινό νόμισμα, δήλωσε σήμερα Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ έκανε την δήλωση μερικές ώρες αφότου ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την οικονομία Όλι Ρεν κάλεσε να υπάρξει ισχυρότερο «δίχτυ ασφαλείας» για το ευρώ ενώ η Πορτογαλία πέρασε μια σημαντική δοκιμασία προσφεύγοντας με επιτυχία στις διεθνείς αγορές για πρώτη φορά το 2011.

«Ο πολιτικός συντονισμός πρέπει να συνεχιστεί και να βελτιωθεί», δήλωσε η Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Γερμανία θεωρεί πως «είναι απαραίτητο το ευρώ να παραμείνει σταθερό, είναι το κοινό μας νόμισμα».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις προτάσεις ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εν όψει της ενδεχόμενης ανάγκης στήριξης και άλλων χωρών της ευρωζώνης η Μέρκελ είπε ότι θεωρεί ότι τα κεφάλαια που του έχουν διατεθεί είναι επαρκή προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να στηρίξει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Το ποσό πολύ απέχει από το να έχει εξαντληθεί καθώς μόνο μία χώρα, η Ιρλανδία, αντλεί από το Ταμείο», είπε. «Αλλά ταυτόχρονα θα προσθέταμε ότι είμαστε δεσμευμένοι στο ευρώ, όπως ήμασταν από την κρίση στην Ελλάδα».

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί–όλα τα άλλα θα συζητηθούν βήμα-βήμα».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε