Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Μέρκελ προειδοποιεί την Ισπανία ότι θα τεθούν όροι για τη βοήθεια

Η Μέρκελ προειδοποιεί την Ισπανία ότι θα τεθούν όροι για τη βοήθεια

Η Καγκελάριος Μέρκελ συνδέει το δανεισμό της Ισπανίας με τις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα.

Ο δανεισμός της Ισπανίας εξαρτάται από τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα στη χώρα, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση σε αυτή είναι διαφορετική από ό,τι στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία.

«Θα υπάρξουν φυσικά όροι για την Ισπανία . . . θα απαιτηθεί μια αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ώστε να εισέλθουν σε μια βιώσιμη οδό», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας μιλώντας σε στελέχη του οικονομικού συμβουλίου του συντηρητικού κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

Το να σταματήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα ήταν “μοιραίο” για την Ευρώπη, είπε σήμερα στο Βερολίνο η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, η οποία υπογράμμισε ότι για να έχουν οι μεταρρυθμίσεις επίδραση στην ανάπτυξη, “χρειάζεται χρόνος”.

Επαινώντας παραδείγματος χάρη τις μεταρρυθμίσεις στη γερμανική αγορά εργασίας, η Καγκελάριος της Γερμανίας εκτίμησε ότι “θα είναι μοιραίο για την Ευρώπη να σταματήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ακριβώς την ώρα που μερικά ευρωπαϊκά κράτη ξεκίνησαν να δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, τα γερμανικά αποτελέσματα είναι στην σωστή κατεύθυνση”, αλλά “χρειάζεται να παρέλθει κάποιος χρόνος, προκειμένου να έχουν επίδραση στην ανάπτυξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέρκελ βλέπει ως… “καλό σημάδι” την προσφυγή της Ισπανίας

Το παρασκήνιο της συμφωνίας για την προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε