Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Μέρκελ χρειάστηκε 2 χρόνια και γυαλιά 3D για να δει την πλήρη αποτυχία στην Ελλάδα

Η Μέρκελ χρειάστηκε 2 χρόνια και γυαλιά 3D για να δει την πλήρη αποτυχία στην Ελλάδα

– Κανένα ίχνος αυτοκριτικής από τη Γερμανίδα Καγκελάριο
– Στο βρόντο πήγε το Μνημόνιο και η λιτότητα
– Φταίνε οι Έλληνες και …η διεθνής κοινότητα
– Για πρώτη φορά εμφανίζεται να αμφιβάλλει για το αν η Ευρώπη καταφέρει να γλιτώσει την Ελλάδα από χρεοκοπία
– Δεν φταίει η Γερμανία, η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να βελτιωθεί, αλλά υπάρχουν και Γερμανοί τεμπέληδες

Τα κυριότερα σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος από τη συνέντευξη της Μέρκελ σε 5 κορυφαίες ευρωπαικές εφημερίδες είναι :

– Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση
– Το πρώτο Μνημόνιο και η λιτότητα που το συνόδευε απέτυχαν
– Ούτε οι Έλληνες τα κατάφεραν ούτε οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας

Δηλαδή η κυρία Μέρκελ χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια για να καταλάβει το μέγεθος της αποτυχίας του ελληνικού πειράματος, που έχει φέρει το ευρώ λίγο πριν τη διάλυση.

Μάλιστα για τις προσωπικές της ευθύνες δεν είπε κουβέντα η κατά τα άλλα λαλίστατη Καγκελάριος.
Αντί αυτού προτίμησε να κρυφτεί πίσω από αοριστίες, πίσω από ευθύνες αόριστες της διεθνούς κοινότητας, ενώ κοινό ευρωπαικό μυστικό είναι το ποιός, και στην περίπτωση μας ποιά, ποδηγετεί την ήπειρο μας.

Και βέβαια το μενού είχε και πάλι απειλές :”η χρηματική βοήθεια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας ή διαχείρισης του δημόσιου χρέους δεν είναι απροϋπόθετη αλλά βασίζεται στην παραδοχή ότι και οι αποδέκτες της βοήθειας καταβάλλουν το μέγιστο των δυνατών προσπαθειών για να βελτιώσουν την κατάστασή τους”.

Για την κρίση δεν φταεί η Γερμανία, η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να βελτιωθεί!

Η Α.Μέρκελ παραδέχτηκε πως η ευρωπαική κρίση ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, ενώ φαίνεται πως μπαίνουν για τα καλά στο λεξιλόγιο της οι λέξεις ”ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Γρήγορα όμως επέστρεψε στα συνηθισμένα της λέγοντας : ” Δεν είναι η Γερμανία αυτή που πρέπει να αποδυναμωθεί αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη που πρέπει να καταβάλει προσπάθεια να βελτιωθεί.”

Για να παίξει σωστά το χαρτί της ευρωπαίας πολιτικού, ιδίως αφού έδινε συνέντευξη στις εφημερίδες Guardian, El Pais, La Stampa, Suddeutsche Zeitung, Le Monde, Gazeta, έριξε και την ατάκα :’‘Υπάρχουν και στη Γερμανία τεμπέληδες” συμπληρώνοντας ”Υπάρχουν τεμπέληδες Γερμανοί όπως και άλλοι που είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά, υπάρχουν Γερμανοί αριστεροί και συντηρητικοί. Είμαστε μια χώρα με ποικιλία όπως και οι υπόλοιπες. Μπορούμε να θάψουμε τα παλιά στερεότυπα”.

Να νιώθουμε ευτυχείς που μάθαμε και το όνειρό της;
Όπως η ίδια εξομολογήθηκε :” Υπέφερα για 35 χρόνια μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου καθώς δεν μπορούσα να φτάσω στο όνειρό μου που ήταν η δυτική Ευρώπη. Το όνειρό μου είναι μια ήπειρος με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία έκφρασης, τύπου και βιώσιμη οικονομική διακυβέρνηση. Το όραμά μου είναι η πολιτική Ένωση της Ευρώπης”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε