Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Moody’s θα ξαναχτυπήσει σε ένα μήνα Ελλάδα και Πορτογαλία

Η Moody’s θα ξαναχτυπήσει σε ένα μήνα Ελλάδα και Πορτογαλία

Η τελευταία φορά που ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την ελληνική οικονομία από “Α3” σε “Α2” ήταν στις 22 Απριλίου.

Ο οίκος αξιολογήσεων Moody΄s ανακοίνωσε ότι εξετάζει πάντα το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής δυνατότητας της Ελλάδας, αναγνωρίζοντας όμως ότι το σχέδιο στήριξης της ΕΕ είναι “ένα βήμα μπροστά”.

Ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων, όταν στις 22 Απριλίου ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής δυνατότητας της Ελλάδας, είχε προειδοποιήσει ότι η επόμενη αλλαγή θα ήταν πιθανώς και πάλι αρνητική. 

“Η αλλαγή αξιολόγησης θα είναι οπωσδήποτε σημαντική”, σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου Moody΄s, που θεωρεί πιθανή την υποβάθμιση της Ελλάδας “στην κατηγορία Baa”, από την κατηγορία Α3 που είναι σήμερα. 

Ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την Ελλάδα τις προσεχείς τέσσερις εβδομάδες, ενώ αναμένεται στο διάστημα αυτό να ανακοινωθεί και η εκτίμηση για την Πορτογαλία. 

Για την Πορτογαλία ο οίκος Moody΄s, εκτιμά ως “πιθανή” μία υποβάθμιση από την κατηγορία Aa3 στην κατηγορία Aa2.

Κατά τον οίκο Moody s δεν προβλέπεται στο προσεχές μέλλον αλλαγή της αξιολόγησης για την Ισπανία, την Ιταλία και την Ιρλανδία, τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε