Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Moody’s χτύπησε και την Ισπανία – Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Υποβάθμισε και την Ισπανία ο… γνωστός μας πλέον οίκος Moody’s “ρίχνοντας” την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας

από το Aa1 στο Aa2. Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης θέτει σε αρνητική προοπτική την οικονομία της χώρας, δημιουργώντας έτσι ακόμη χειρότερο κλήμα αφού εκφράζει επιφυλάξεις για την ικανότητα της κυβέρνησης να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Με μια πολιτική ανάλυση-παρέμβαση ο οίκος εκτιμά επίσης ότι τα σχέδια εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα θα κοστίσουν στην κυβέρνηση περισσότερο απ’ όσο υπολογίζει και θα επιβαρύνουν περαιτέρω το δανειακό της χρέος.

Οργισμένη αντίδραση της ισπανίδας υπουργού Οικονομικών

Η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο επέκρινε την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody’s να προχωρήσει σήμερα στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας της κατά μία βαθμίδα σε Aa2 με αρνητική προοπτική, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο οίκος εξέφρασε προβληματισμό για την υπόθεση της ισπανικής κυβέρνησης ότι με το ποσό των 20 δις. ευρώ μπορεί να εξυγιανθούν οι αποταμιευτικές τράπεζες της χώρας καθώς και για τη δημοσιονομική κατάσταση των ημιαυτόνομων περιφερειακών διοικήσεων της χώρας.

Η κα. Σαλγάδο είπε ότι “έχει διαφορές” με την απόφαση του Moody’s, σημειώνοντας ότι οι αμφιβολίες του οίκου για το κόστος εξυγίανσης των τραπεζών θα μπορούσαν να έχουν λυθεί “περιμένοντας απλά έως το απόγευμα την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας να ανακοινώσει τα αναγκαία ποσά”. Συνεχίζοντας, η υπουργός είπε ότι “από το σημείο αυτό και μετά, όποιος λέει ότι θα χρειασθούμε διαφορετικό ποσό, θα πρέπει να αναφέρει για ποιο συγκεκριμένο οργανισμό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να μπει “φρένο” στις… όποιες Moody’s ζητάει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε