Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ρωσία απειλεί να αλλάξει τα αποθέματά της σε ευρώ!

Η Ρωσία απειλεί να αλλάξει τα αποθέματά της σε ευρώ!

Το παιχνίδι των Ευρωπαίων στην Κύπρο από την πρώτη στιγμή είχε σαν στόχο τα ρωσικά κεφάλαια. Αυτό το αντιλήφθηκαν πρώτοι οι Ρώσοι που αντιδρούν και μάλιστα με αλλαγή των αποθεμάτων τους σε ευρώ σε άλλο νόμισμα. Η απειλή ήταν ευθύτατη από τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε με αναθεώρηση της θέσης του ευρώ στα ρωσικά αποθέματα , εάν η διευθέτηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Κύπρο ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα.

Η προοπτική επιβολής έκτακτου τέλους από την ΕΕ στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούν ρωσικά κεφάλαια “είναι λόγος για να επανεξετασθεί” το ευρώ, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

“Αν αυτό είναι δυνατόν στην Κύπρο, γιατί δεν θα ήταν δυνατόν στην Ισπανία, στην Ιταλία ή σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες; Αύριο μπορεί και εκεί να κατασχέσουν τις καταθέσεις”, είπε.

“Ανάμεσα στο 41% και το 42% των αποθεμάτων είναι σε ευρώ και η (ευρωπαϊκή) πρόταση για την Κύπρο είναι όχι μόνο απρόβλεπτη, αλλά και ακατάλληλη…Όλα αυτά θα τα πω στον παλιό μου φίλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο”, πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Διαβάστε επίσης:

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Τραγικές στιγμές ζουν στην Κύπρο – Χωρίς λεφτά τα ΑΤΜ και χωρίς πιστωτικές οι κάτοικοι – Εκβιάζουν τη χώρα με κούρεμα καταθέσεων ή χρεοκοπία

Γιατί “πέθανε” στο γέλιο η επικεφαλής της Τρόικας;

IIF: 20 δισ οι καταθέσεις των ξένων στις τράπεζες της Κύπρου!

“Μόνο οι παραλίες θα μείνουν στην Κύπρο ως πηγή εισοδήματος”, προβλέπει ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε