Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Standard & Poor’s “τσάκισε” 15 ιταλικές τράπεζες

Η Standard & Poor’s “τσάκισε” 15 ιταλικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (SP), ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 15 ιταλικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και της Unione di Banche Italiane (UBI), λόγω του κινδύνου της παρατεταμένης ύφεσης την οποία αντιμετωπίζει η χώρα.

“Με την Ιταλία που αντιμετωπίζει μια ύφεση μεγαλύτερη και βαθύτερη από το αναμενόμενο, πιστεύουμε ότι το ευάλωτο των ιταλικών τραπεζών (…) αυξάνεται”, αναφέρει ο οίκος σε ανακοινωσή του.

Οι περιφερειακές τράπεζες Banca Popolare dell’ Emilia Romagna και Banca Popolare di Vicenza, είναι επίσης μεταξύ των τραπεζών που υποβαθμίζονται από τον SP, σύμφωνα με την ανακοινωσή του.

Η πιστοληπτική ικανότητα των μεγαλύτερων ιταλικών τραπεζών, UniCredit, Intesa Sanpaolo και Mediobanca, παραμένει αμετάβλητη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Μια βαθύτερη ύφεση θα φέρει το 2012 και το 2013, το απόθεμα των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού που κατέχονται από ιταλικές τράπεζες σε επίπεδα υψηλότερα από ότι περιμέναμε”, προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.

Στα μέσα Ιουλίου, ένας άλλος οίκος αξιολόγησης, ο Moody’s, ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει 13 ιταλικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της UniCredit και Intesa Sanpaolo, λίγες μέρες μετά την υποβάθμιση απο αυτόν της πιστοληπτικής ικανότητας του ιταλικού κράτους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε