Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Toyota θα ανακοινώσει την ανάκληση του Prius

Η Toyota θα ανακοινώσει την ανάκληση του Prius
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2010 | 09:51
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2010 | 09:51

Η Toyota θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα την ανάκληση των μοντέλων Prius, μετά τη διαπιστωμένη δυσλειτουργία στα φρένα τους

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας την ανάκληση από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ του υβριδικού μοντέλου της Prius, στο οποίο έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στο σύστημα των φρένων, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Γιομιούρι Σιμπούν.

Σύμφωνα με την Γιομιούρι Σιμπούν, που δεν αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της, η εταιρεία έχει ειδοποιήσει τους αντιπροσώπους της στην Ιαπωνία πως πρόκειται να ανακαλέσει όλα τα αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί στην χώρα. Το μέτρο αφορά το τελευταίο μοντέλο Prius, που κυκλοφόρησε στην αγορά τον περασμένο χρόνο και του οποίου το σύστημα των φρένων αντιδρά με βραδύτητα σε ψυχρές θερμοκρασίες.

Την περασμένη Πέμπτη, η Toyota παραδέχθηκε την δυσλειτουργία αυτή , που εργοστασιακά έχει διορθώσει τον Ιανουάριο, και τόνισε πως θα ανακαλέσει όσα οχήματα είχαν πωληθεί πριν την ημερομηνία αυτή. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης αφορά 300.000 Prius (170.000 στην Ιαπωνία, 100.000 στις ΗΠΑ και 30.000 στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου).

Πάνω από 200 προσφυγές έχουν κατατεθεί στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και τουλάχιστον πέντε ατυχήματα έχουν καταγραφεί στην Ιαπωνία.

Τα προβλήματα στο Prius έρχονται να προστεθούν στα άλλα προβλήματα στην επιτάχυνση που έχουν διαπιστωθεί σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, και έχουν προκαλέσει την ανάκληση περίπου 8 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως, ενώ πολλές ομαδικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Toyota σε ΗΠΑ και Καναδά για την καθυστέρηση να ανακοινωθούν στο κοινό οι δυσλειτουργίες των αυτοκινήτων της.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο