Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρά σε μειώσεις μισθών

Η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρά σε μειώσεις μισθών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2012 | 19:46
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2012 | 19:37

Σε μείωση του μισθολογικού της κόστους προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος με την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας μειώνεται περαιτέρω το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 18,5%, ως επί το πλείστον μέσα από τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους (μείωση μισθών, επιδομάτων, παροχών, υπερωριών και αποζημιώσεων εκτός έδρας).

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αυξημένου υπηρεσιακού φόρτου που απορρέει από τη συνεχή ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Τράπεζα, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του προσωπικού της (-22,7% την τετραετία 2008-11), συμφωνήθηκε η επιπλέον προσφορά εργασίας τριών ωρών την εβδομάδα. Τέλος, υλοποιούνται πλήθος οργανωτικών και λειτουργικών παρεμβάσεων με στόχο την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και τη συγκράτηση των διοικητικών εξόδων.

Η προσπάθεια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της ΤτΕ είχε ξεκινήσει από το 2009. Τότε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος με απόφαση του προχώρησε στην μείωση των αποδοχών των μελών της διοίκησης κατά 20%. Αθροιστικά την τελευταία διετία η πολιτική αυτή συνέβαλε στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους κατά 21%. Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση υπεγράφη με το Σύλλογο Εργαζομένων στις 11 Απριλίου και είναι τριετούς διάρκειας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο