Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η αισιοδοξία για συμφωνία ανεβάζει το ευρώ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3159 δολ.

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3259 δολάρια από το επίπεδο των 1,3153 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος αντανακλά την πεποίθηση των αγορών για την έγκριση του νέου δανειακού προγράμματος προς την Ελλάδα από το σημερινή Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τελικώς θα βρεθεί απόψε συμβιβαστική λύση για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που συνδέονται τόσο με τον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους (τον περίφημο escrow account), όσο και τις παραμέτρους του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI+). Από την άλλη πλευρά το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε σήμερα πιέσεις μετά την απόφαση της Κίνας να περιορίσει το ύψος των ελάχιστων αποθεματικών κεφαλαίων για τις τράπεζες.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 27,72% από 28,38% την Παρασκευή με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 29,77% από 30,28%, έναντι 1,95% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,65% από 1,67% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε οριακά στο 1,50% από 1,52%, στο εξάμηνο μειώθηκε στο 1,32% από το 1,34%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 1,03% ενώ ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,60% από 0,62% που έκλεισε την Παρασκευή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε