Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Η απόφαση ελήφθη. Η Ελλάδα χρεοκοπεί…”

“Η απόφαση ελήφθη. Η Ελλάδα χρεοκοπεί…”

“Η απόφαση του τελευταίου Eurogroup δεν ήταν η διάσωση, αλλά…

το haircut του ελληνικού χρέους, μέσω μιάς οδυνηρής αναδιάρθρωσης”.

Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη δηλώσεις του Willem Buiter, πρώην μέλους της Bank of England, μέχρι πρόσφατα συμβούλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν επικεφαλής οικονομολόγου της Citigroup.

 

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Buiter, “δεν κάνει πρόβλεψη. Η απόφαση έχει ληφθεί”.

Επιπλέον επισήμανε ότι και μόνο η σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους σ’ αυτά τα επίπεδα είναι αφύσικη, ενώ δεν απέκλεισε ένα εκ νέου πακέτο μετά το 2012 όταν θα λήξει το 3ετές πρόγραμμα που αποφασίστηκε.

 

Γάλλος ΥΠΕΞ: η Ελλάδα θα ανακάμψει

 

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, τασσόταν κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Πρέπει να σταματήσουμε την Ευρώπη; Πρέπει η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή; Κατ΄αρχάς, θα ήταν τεράστιο λάθος για εκείνη και στη συνέχεια, δεν θα ήταν ανεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Κουσνέρ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

 

«Ο ελληνικός πληθυσμός θα υπέφερε πολύ περισσότερο από ό,τι υποφέρει τώρα, και το γνωρίζω ότι υποφέρει. Θα ήταν χειρότερο. Δεν πρέπει να αποδυναμώσουμε την Ευρώπη, και βρίσκεται ήδη σε δυσχερή κατάσταση, οφείλουμε να την ενισχύσουμε. Και πιστεύω ότι τελικά θα ανακάμψει», πρόσθεσε.

 

«Πρόκειται όχι μόνο για την τύχη αυτής της χώρας, που αγαπάμε, αλλά και για την τύχη του νομίσματός μας. Υπερασπιζόμαστε το νόμισμά μας, το επίπεδο της ζωής μας. Βοηθώντας την Ελλάδα και μη επιτρέποντας οι παρεκτροπές να γίνονται σε τέτοιο σημείο επιβλαβείς, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό όνειρο», επεσήμανε, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία δεν κινδυνεύει από ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε