Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η αρρώστια της κυβέρνησης που μόλυνε τον κύριο Παπαδημητρίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Φαντάζομαι πως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Οικονομίας, θα γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία του τάιμινγκ, τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία και ιδίως στις επιχειρήσεις.

Τόσα χρόνια στην Αμερική γνωρίζει κάλλιστα τη σημασία των γρήγορων αποφάσεων για τις επιχειρήσεις και το μέλλον τους.
Τούτων δοθέντων, θα περίμενε κανείς πολύ γρήγορες αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στην επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων καθώς και στην αντιμετώπιση του θέματος των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αναφερόμαστε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και οι τράπεζες περιμένουν τη ρύθμιση για να οργανώσουν το παρόν και το μέλλον, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλούν ασφυξία, το ζήτημα καρκινοβατειί ανάμεσα στον Αννα των τεχνικών κλιμακίων στον Καϊάφα της ελληνικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα να μην φαίνεται λύση στον ορίζοντα. Κι αυτό παρότι ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξή του πριν από λίγο καιρό, είχε δεσμευτεί πως το θέμα θα λήξει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση και για εφαρμογή του στις αρχές του καλοκαιριού αν όχι το φθινόπωρο.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και για τις τράπεζες, χωρίς να εξαιρείται η ελληνική οικονομία, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από ξεκάθαρο τοπίο, ξεκάθαρο ορίζοντα για να πάρει μπρος.
Όμως με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό να παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, την αξιολόγηση να βρίσκεται στον αέρα, το μόνο σίγουρο είναι πως η αβεβαιότητα θα κυριαρχεί, τα σχέδια και οι αποφάσεις θα παραπέμπονται στο μέλλον και η ελληνική οικονομία θα παραμένει μετέωρη ανάμεσα στην πορεία προς την ανάπτυξη και την άβυσσο της νέας ύφεσης.
Ειλικρινά είναι αδιανόητο πως άνθρωποι με κουλτούρα σαν αυτή του κυρίου Παπαδημητρίου, δεν κατανοούν ότι χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις στο μέτωπο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, χρειάζονται γρήγορες λύσεις για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία, να επανεκκινήσει, να αρχίσει να παράγει.
Εξάλλου, μόνο έτσι είναι δυνατόν να επιτευχθούν και οι στόχοι του προϋπολογισμού, οι στόχοι για ανάπτυξη και να απομακρυνθεί ο φόβος του `κόφτη`.
Εκτός και αν και ο κύριος Παπαδημητρίου με λίγους μόνο μήνες στην κυβέρνηση, έχει μολυνθεί και αυτός από την ελληνική αρρώστια όλων των κυβερνήσεων, της μετάθεσης δηλαδή στο μέλλον κρίσιμων αποφάσεων που έχουν κόστος ή της ιδιαίτερης πάθησης αυτής της κυβέρνησης της οποίας κύριο σύμπτωμα είναι η απραξία όσο διαρκεί η αξιολόγηση.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε