Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η δεύτερη οικονομία της ευρωζώνης είναι ΑΑΑ!

Τι κι αν και οι 3 μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης δεν υποβάθμισαν την γαλλική οικονομία. Το ευρώ καταγράφει σοβαρές απώλειες.

Ο οίκος Fitch συνεχίζει να αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας με “ΑΑΑ”, σημειώνοντας ότι θεωρεί την προοπτική της γαλλικής οικονομίας “σταθερή”.

“Από την πλευρά της Fitch, δεν υπάρχει τίποτε. Δεν υπάρχει κάτι νέο, η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας δεν άλλαξε αξιολόγηση, δεν υπάρχει θέμα, η πιστοληπτική ικανότητα παραμένει αξιολογημένη ‘ΑΑΑ’, η προοπτική της γαλλικής οικονομίας ‘σταθερή'”, ανέφερε εκπρόσωπος του Fitch μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, το Dow Jones Newswires, μετέδωσε ότι οι Moody’s Investors Service, Standard and Poor’s και Fitch Ratings με σημερινές τους ανακοινώσεις επανέλαβαν ότι δίνουν στη Γαλλία αξιολόγηση «ΑΑΑ» με σταθερό outlook.

Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,4235 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,08% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ έναντι του γεν «βουλιάζει» σε ποσοστό 2,18% στα 108,749 γεν.

Σε σχέση με τη στερλίνα το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,27% στις 0,8786 στερλίνες, ενώ έναντι του φράγκου διολισθαίνει 0,54% στα 1,0321 φράγκα, παρά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε