Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Η δόση σε… δόσεις – Πιέζουν και απειλούν οι εταίροι

Η δόση σε… δόσεις – Πιέζουν και απειλούν οι εταίροι

Όλα δείχνουν ότι το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί. Η δόση του Μαϊου ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων αν και είχε εγκριθεί τελικά δεν θα έρθει… ολόκληρη.

Χθες εκταμιέυτηκαν τελικά τα 4,2 δισεκατομμύρια, λύνοντας τα χέρια της Ελλάδας, όμως το 1 δισεκατομμύριο που απομένει αν και αυτό έχει εγκριθεί δεν θα εκταμιευτεί όπως τα υπόλοιπα χρήματα στις 10 Μαϊου (σήμερα), αλλά αργότερα.

Δεν χρειάζεται ακόμη λένε οι εταίροι και δανειστές μας, πιέζοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς στην κατεύθυνση της τήρησης των δεσμεύσεων, με έμμεση απειλή πως εαν δεν συμβεί αυτό τα χρήματα θα παραμείνουν δεσμευμένα.

Στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι «το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου. Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας».

«Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως, ενώ στην Αθήνα οι διερευνητικές επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης δεν φαίνεται να τελεσφορούν άμεσα, ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης -εν όψει και της ενίσχυσης αντιμνημονιακών δυνάμεων μετά τις εκλογές- εμφανίζονταν αντίθετες στην εκταμίευση της δόσης, θέλοντας αναβολή της.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε