Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η επέκταση της Cosco βγάζει την Ελλάδα από την κρίση”

Η επέκταση της Cosco βγάζει την Ελλάδα από την κρίση”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τα σχέδια επέκτασης από τη θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις από τον Πειραιά, είναι ικανά να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση των 6 τελευταίων ετών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα, η Cosco Pacific Ltd, μετατρέπει τον Πειραιά σε ευρωπαϊκό κόμβο εμπορίου, προσφέροντας, από το 2014, υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Hewlett-Packard Co. και η Huawei Technologies Co, αλλά και άλλες που ακόμα δεν έχουν κατονομαστεί.

η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα μετατρέπει τον Πειραιά σε ευρωπαϊκό κόμβο εμπορίου, προσφέροντας από το 2014 υπηρεσίες θαλάσσιων και σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών σε πολυεθνικές επιχειρήσεις
 
Με τα σχέδια επέκτασης της Cosco η Ελλάδα μπορεί να βγει από την βασανιστική ύφεση
 
 

Ο εμπορικός διευθυντής της ”ελληνικής” Cosco Τάσος Βαμβακίδης τονίζει στο Bloomberg πως ”η εταιρεία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) βασίζεται στη σύναψη συμφωνιών με πέντε πολυεθνικές, συμπεριλαμβανομένων των δύο αυτών γνωστών ονομάτων της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, για να δοθεί ώθηση στις μεταφορές μέσω θαλάσσης και σιδηροδρόμου από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας σε κοντινές χώρες. Αυτός είναι ο στόχος μας- να γίνουμε το σημείο εισόδου στη νότια Ευρώπη και να παρέχουμε υπηρεσίες στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα”.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο με τα σχέδια επέκτασης της Cosco η Ελλάδα μπορεί να βγει από την βασανιστική ύφεση των 6 τελευταίων ετών, καθώς θα πολλαπλασιαστεί η ζήτηση για θαλάσσιες και σιδηροδρομικές μεταφορές από τον Πειραιά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως ”η Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχεδόν ισοψηφεί στις δημοσκοπήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο αντιτίθεται στους όρους περί εφαρμογής ενός προγράμματος λιτότητας, που συνόδευαν τα προγράμματα δανεισμού. Ο κ. Σαμαράς επικεφαλής μιας κυβερνητικής συμμαχίας, η οποία διατηρεί πλειοψηφία τεσσάρων εδρών στη Βουλή, καταπολέμησε τη σεναριολογία περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών και υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας αντιστροφής της κατάστασης, προσθέτει το πρακτορείο”.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε