Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η γαλλική κυβέρνηση εγγυάται τις εξαγωγές προς Ελλάδα

Η γαλλική κυβέρνηση εγγυάται τις εξαγωγές προς Ελλάδα

“Ανάσα” για τους ´Ελληνες εισαγωγείς η απόφαση του Παρισιού να παρέχει κρατικές εγγυήσεις για την ασφαλιστική κάλυψη των επιχειρήσεων που εξάγουν στην Ελλάδα.

Επτά στα 10 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος που διακινείται στην εγχώρια αγορά είναι εισαγόμενα, και όπως αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς ενόψει της προετοιμασίας της για τις γιορτές, “ανάσα” στους ‘Ελληνες εισαγωγείς δίνει η πρόσφατη απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κρατικές εγγυήσεις για την ασφαλιστική κάλυψη των γαλλικών επιχειρήσεων που εξάγουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των προϊόντων που εξάγει η Γαλλία στην εγχώρια αγορά είναι και το μοσχαρίσιο κρέας. Ένα προϊόν στο οποίο η Γαλλία αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο προμηθευτή της ελληνικής αγοράς με μερίδιο 40%.
Δηλαδή, σύμφωνα με στοιχειά της αγοράς, 4 στα 10 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος που καταναλώνονται στην Ελλάδα είναι γαλλικό, με τη μεγαλύτερη ποσότητα εξ αυτών να είναι της μάρκας Bovillage, η οποία εφέτος συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Στη δεύτερη θέση με διαφορά από τη Γαλλία βρέθηκε εφέτος η Ιταλία με μερίδιο 9%, και ακολουθούν άλλοι ιστορικοί προμηθευτές κρέατος της ελληνικής αγοράς, όπως η Γερμανία (7%) και η Ολλανδία (5%).

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε