Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η ιρλανδική κρίση ”απογειώνει” τα spread

Στις 956 μονάδες βάσης έφτασαν να διαπραγματεύονται το πρωί τα ελληνικά ομόλογα ενώ σε ιστορικά υψηλά διευρύνονται τα ασφάλιστρα κινδύνου και τα spread σε Πορτογαλία Ισπανία και Βέλγιο!
 

Στις 12.35 τα ελληνικά spread ανέβαιναν 22 μονάδες βάσης ψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο με το χρηματιστήριο να κινείται πτωτικά και τον δείκτη στο – 0,36 στις 14.30.
 
Την ίδια ώρα ιστορικό υψηλό κατέγραψαν σήμερα τα ασφάλιστρα κινδύνου(CDS) της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου, μετά από την αδυναμία της Ευρώπης να διασκεδάσει τους φόβους για μετάδοση της ιρλανδικής κρίσης στην υπόλοιπη περιφέρεια.
 
Σήμερα τα πενταετή πορτογαλικά CDS διευρύνθηκαν 21 μονάδες αγγίζοντας τις 510 μονάδες βάσης ενώ εντύπωση προκαλεί η άνοδος στα CDS του Βελγίου που κατέγραψαν επίσης ιστορικό υψηλό ”πιάνοντας”τις 155 μονάδες βάσης.
 
Ανοδικά κινούνται και τα ισπανικά CDS, ενώ τα ιρλανδικά διαμορφώθηκαν στις 595 μονάδες,δηλαδή 16 μονάδες υψηλότερα από το κλείσιμο της Τρίτης.
 
Τα spread των 10ετών ομολόγων του Ιρλανδικού Δημασίου βρίσκονται στις 608 μ.β.,δηλαδή 22,27 μονάδς πάνω από το κλείσιμο της Τρίτης ενώ τα πορτογαλικά spread βρίσκονται στις 446,αυξημένα κατά 18 μονάδες και τα ισπανικά στις 245,συν 18 μονάδες από χθες.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε