Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η καθυστέρηση στο PSI ρίχνει το ευρώ

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3003 δολάρια.

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς η ολοκλήρωση των εργασιών της διάσκεψης των υπουργών οικονομικών της Ε.Ε έληξε χωρίς να ανακοινωθεί συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI). Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε στα 1,2980 δολάρια από το επίπεδο των 1,301 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η δυστοκία που φαίνεται να επικρατεί στην Ε.Ε αναφορικά με την οριστικοποίηση των όρων που θα διέπουν το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, προκαλεί κλίμα αστάθειας στην αγορά στρέφοντας τους επενδυτές προς το δολάριο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 25,76% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 27,75% έναντι 1,99%, που ήταν αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στη διάρκεια ενός έτους της Εθνικής κυμαίνονταν στο 1,78%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,63%, στη διάρκεια των 6 μηνών στο 1,45%, στη διάρκεια του τριμήνου στο 1,15%, ενώ ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,75%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε