Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η κρίση ανεβάζει το επιτόκιο καταθέσεων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι και το 6% έφτασαν οι Τράπεζες το επιτόκιο προθεσμιακών…

καταθέσεων, που στρέφονται στην εγχώρια αγορά, εξαιτίας της δυσκολίας άντλησης ρευστότητας από τις διεθνείς χρηματαγορές, αλλά και του ακριβού κόστους.

 

Η Τράπεζα Πειραιώς λάνσαρε την νέα προθεσμιακή κατάθεση 3ετίας «με το παραπάνω» με επιτόκιο 3% τον πρώτο χρόνο, 4% τον δεύτερο και 5% τον τρίτο χρόνο. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 30.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα είναι διαθέσιμα στη λήξη κάθε χρόνου, χωρίς επιβάρυνση.

 

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην προθεσμιακή κατάθεση «Ανεβαίνω» διάρκειας 15 μηνών προσφέρει επιτόκιο που φτάνει στο 6% τον τελευταίο μήνα (ξεκινά από το 1,4%).

 

Η Τράπεζα Κύπρου στον λογαριασμό reflex 1 έτους προσφέρει επιτόκιο 3,15%.

 

Η Alpha Bank, στη 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση Μηνιαία Πρόοδος, προσφέρει διπλάσιο επιτόκιο τον 6ο και 12ο μήνα, στο 3,8% και 5% αντίστοιχα.

 

Η Αγροτική Τράπεζα λάνσαρε την προθεσμιακή κατάθεση «αυξάνω», ενώ στην κατάθεση Κουμπαράς δίνει επιτόκιο 2,5%.

 

Η Γενική Τράπεζα στον λογαριασμό extra αποταμίευση προσφέρει επιτόκιο 5%, η Attica Bank στην κατάθεση multi profit 3%, η Millennium στον λογαριασμό « Αποταμίευση για όλους» 2,5% και η FBBank μέχρι 3,75% .

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος το ύψος των λογαριασμών προθεσμίας των νοικοκυριών στο τέλος του 2009 μειώθηκε στα 109,57δισ. ευρώ, από τα 115δισ. ευρώ, που είχαν φτάσει τον Φεβρουάριο του 2009. Αντίθετα οι καταθέσεις Ταμιευτηρίου αυξήθηκαν στα 75,8δισ. ευρώ, από 65,5δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε