Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κρίση φέρνει γκρίνια! ΔΝΤ κατά ευρωζώνης για το δανεισμό της Ισπανίας

Η κρίση φέρνει γκρίνια! ΔΝΤ κατά ευρωζώνης για το δανεισμό της Ισπανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.06.2012 | 08:43
Πρώτη δημοσίευση: 22.06.2012 | 08:43

Τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών κατέκρινε ανοιχτά το ΔΝΤ, απαιτώντας από την ΕΚΤ και την ευρωζώνη να βρουν άλλο τρόπο να βγάλουν την Ευρώπη από την κρίση.

Καθώς η Ελλάδα επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, η Ισπανία ετοιμάζεται να δανειστεί για να στηρίξει τις τράπεζές της και η Ιταλία... ακολουθεί, η Κριστίν Λαγκάρντ πήγε στη συνεδρίαση του Eurogroup για να «τραβήξει το αφτί» των Ευρωπαίων.

Σε συνέντευξη Τύπου η Λαγκάρντ επέκρινε σχέδια για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μέσω δανείων προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις χρηματαγορές, αφού αναμένεται ότι θα αυξήσουν το χρέος της χώρας.

Το δάνειο που θα χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ισπανία πρέπει να εγκριθεί στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 9 Ιουλίου, τόνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο... δώρο! – Αφού κάναμε κυβέρνηση, μας δίνουν το 1 δισ. ευρώ που είχαν παρακρατήσει – Τη Δευτέρα επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Γιούνκερ: Αλλάζει το μνημόνιο

Α. Σαμαράς: Μείωση 30% στους μισθούς όλων των υπουργών - Έδωσε αυστηρές οδηγίες: "Θα σας κάνω εφόδους στα υπουργεία"

Αυτή είναι η νεα Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης - Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου - 25 βουλευτές της ΝΔ και 14 εξωκοινοβουλευτικοί

"Η Ελλάδα θα φύγει σίγουρα από την ευρωζώνη και η Ρωσία θα έχει πρόβλημα"

    Διαδώστε αυτό το άρθρο