Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεταδοτική

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεταδοτική
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2010 | 15:49
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2010 | 15:37

Ο πρόεδρος της εταιρείας αξιολόγησης Fitch είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης της  Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.  

Σε συνέντευξη του σε γαλλικό ραδιοσταθμό ο πρόεδρος της Fitch, Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ είπε ότι η κατάσταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία είναι "ανησυχητική" και αναφέρθηκε σε μια "νέα" μορφή χρηματοπιστωτικής κρίσης που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Ωστόσο, εξήγησε ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία διαθέτουν αρκετή "αξιοπιστία" μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι "αποφασίζουν και είναι οι κυρίαρχοι του παιγνιδιού", έτσι υπογράμμισε ότι με τις δύο αυτές χώρες "έχουμε την τύχη να έχουμε δύο πιλότους μέσα στο αεροπλάνο".

Αναφορικά με το αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να πάρει τα μέτρα που θα ευνοούσαν την ανάκαμψη της χώρας ο πρόεδρος της Fitch υποστήριξε ότι "αμφιβάλλαμε επειδή πρέπει κανείς να ξέρει ότι η Ελλάδα ουδέποτε ακολούθησε πραγματικά όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες που έρχονταν από την Ευρώπη. Δεν σεβάστηκαν το σύμφωνο νομισματικής σταθερότητας ούτε το σύμφωνο οικονομικής σταθερότητας".

Παράλληλα ανέφερε ότι η Ελλάδα με βάση τη συνθήκη του Μάαστριχτ δεν επιτρέπεται να λάβει βοήθεια από την Ευρώπη αλλά υπογράμμισε ότι "ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια μεγαλύτερη αλληλεγγύη".   Διαδώστε αυτό το άρθρο