Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Η κυρία Μέρκελ αντιδρά πάντα με ένα 15’ καθυστέρηση!»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η… ατάκα της ημέρας ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, που είπε επίσης πως αν η Ευρώπη είχε αντιδράσει πιο γρήγορα στο θέμα της Ελλάδας «δε θα ήμασταν τώρα εδώ».

Ο Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάγιο δε μάσησε τα λόγια του, έγινε ακόμη ένας Ευρωπαίος υπουργός που κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε το Βερολίνο να “κάνει μια προσπάθεια” για να βγει η ευρωζώνη από την κρίση.

“Η Γερμανία μπορεί να κάνει μια προσπάθεια, να ενθαρρύνει την εσωτερική της ζήτηση, την κατανάλωσή της, όπως το κάναμε εμείς όταν εκείνη βρισκόταν σε ανοικοδόμηση και όφειλε να σφίξει το ζωνάρι”, δήλωσε ο Γκαρθία-Μαργάγιο στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Antena 3.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, υποστηρικτής μιας μεγαλύτερης ολοκλήρωσης των χωρών της ευρωζώνης, σημείωσε επίσης ότι, για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις αγορές και στους επενδυτές, θα πρέπει να “δοθεί ένα πολιτικό σύνθημα ότι πραγματικά θα σώσουμε το ευρώ”.
Ο Μανουέλ Γκαρθία Μαργάγιο με τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γίντος
Θα πρέπει “να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε και η πρώτη απόδειξη είναι η αμοιβαιότητα του χρέους”, προσέθεσε, επικρίνοντας τις επιφυλάξεις της Μέρκελ.

“Η κα Μέρκελ, και αυτό το λέω με κάθε φιλικότητα -είμαι στην ίδια πλευρά με εκείνη- αντιδρά πάντα με ένα τέταρτο καθυστέρηση”, σημείωσε, εννοώντας με την “ίδια πλευρά” ότι και εκείνος ανήκει σε δεξιό κόμμα.

“Οφείλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας και ιδιαίτερα τους Γερμανούς ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι για να συγκρατηθεί το δημόσιο χρέος”, επέμεινε.

Όπως τόνισε, αν η Ευρώπη είχε αντιδράσει πιο γρήγορα για τη διάσωση της Ελλάδας “δεν θα βρισκόμασταν εδώ”. Και “κάθε μέρα που περνάει θα είναι χειρότερα, είναι μια ασθένεια που προχωράει και, αν δεν τη σταματήσουμε εγκαίρως, η θεραπεία θα είναι πολύ πιο επώδυνη”, επέμεινε.

Η λιτότητα δεν επαρκεί και θα πρέπει “να επαναπροωθηθεί η ανάπτυξη, καθώς στην αντίθετη περίπτωση αυτό δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα”, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΝΤ: Πιθανή η παγκόσμια ύφεση εξαιτίας της ευρωζώνης

Λαγκάρντ: “Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι ενδεχόμενο που εξετάζεται”

Φόρο 30% στους πλούσιους βάζει ο Ομπάμα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε