Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κυβέρνηση διαρρέει πως θα μειωθούν φόροι το 2017

Η κυβέρνηση διαρρέει πως θα μειωθούν φόροι το 2017

Μεγάλη αύξηση στην είσπραξη των εσόδων οδηγεί την κυβέρνηση σε σχέδια, όπως διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι στο NewsIt.gr για μείωση κάποιων φόρων το 2017 με την προϋπόθεση πως τα καλά αποτελέσματα θα συντηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι πρώτες σκέψεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές είναι να μειωθούν οι φόροι που επεβλήθησαν στο κρασί, ένα γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Επίσης, ένα άλλο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα που είχε αυξηθεί στις τελευταίες προσαρμογές. Πχ ο ΦΠΑ σε ένα προϊόν που είχε αυξηθεί στο 24% να επιστρέψει στο 14%.

Και η τρίτη σκέψη σύμφωνα πάντα με όσα διαρρέει η κυβέρνηση είναι να μειωθούν φόροι που πλήττουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ δεν αποκλείουν να μην υπάρξουν τελικά κάποιες αυξήσεις φόρων που είναι προγραμματισμένες για το 2017.

Όλα αυτά βέβαια στο αισιόδοξο σενάριο πως τα αποτελέσματα στα έσοδα θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του 2016 με τον ίδιο τρόπο.

Εκτός όμως από αυτή την προϋπόθεση, στην κυβέρνηση διαρρέουν πως αυτά τα αισιόδοξα σενάρια θα συμβούν αφού φυσικά δοθεί και το πράσινο φως από το κουαρτέτο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε