Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 8 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η κυβέρνηση κινείται λάθος

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2010 | 20:58
Πρώτη δημοσίευση: 09.04.2010 | 20:58

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Πρωθυπουργός έστειλε από τις Βρυξέλλες μήνυμα Εθνικής Παλιγγενεσίας στην οικονομία.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο Πρωθυπουργός έστειλε από τις Βρυξέλλες μήνυμα Εθνικής Παλιγγενεσίας στην οικονομία. Λάθος έκανε φρικτό και μακάρι να μην έγινε επίτηδες. Ευρωπαϊκή επιτυχία συνετελέσθη τότε, Ελληνική καμία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη κυρίως, εκείνη την ημέρα έβλαψαν τα αμορτισέρ (αναγνώριση ελληνικών ομολόγων ανεξαρτήτως αξιολόγησης από την Ε.Κ.Τ, μηχανισμό Δ.Ν.Τ για επικουρία Ελλάδας σε περίπτωση αδυναμίας δανεισμού) για να απομονώσουν ή να μειώσουν στο μέγιστο τους ευρωπαικούς κραδασμούς από τις σημερινές ελληνικές και αύριο ιταλικές και ισπανικές οικονομικές βουτιές.

Υιοθετώντας αυτή τη πολιτική και ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιδοτούν τα επιτόκια δανεισμού της κάθε χώρας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες απομόνωσαν το ελληνικό από το ευρωπαικό πρόβλημα, έκοψαν τον ομφάλιο λώρο διασύνδεσης. Οι Ευρωπαίοι πέτυχαν, εμείς που θέλαμε να διεθνοποιήσουμε το θέμα μας αποτύχαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είναι λοιπόν φυσικό μετά από αυτό οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους, όσες ενστάσεις και να υπάρχουν για το πώς το κάνουν. Στην ουσία οι υποβαθμίσεις της Ελλάδας δικαιολογούν τα επιτόκια δανεισμού του 6%. Την ώρα που η Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, το ευρώ ανεβαίνει έναντι του δολλαρίου! Το είπαμε, άλλο Ευρώ, άλλο Ευρώπη, άλλο πια Ελλάδα.

Τα επιτόκια δανεισμού δεν πρόκειται να πέσουν αν η οικονομία δεν δείξει σημεία ανάκαμψης. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που γινόταν κάποτε με την ισοτιμία μάρκου-δραχμής. Το μάρκο από 8δρχ έφτασε στις 64 σε 14 μήνες. Τώρα που τα εθνικά νομίσματα αντικαταστάθηκαν από το Ευρώ, οι υπαρκτές διαφορές στις πραγματικές οικονομίες εκφράζονται από τα επιτόκια δανεισμού. Τόσο απλά.

Άρα είναι λάθος στόχος , λάθος επικοινωνία, λάθος πολιτική το να μιλάμε για δήθεν αγώνα να πέσουν, με καλά λόγια του Τρισέ ή Σαρκοζί τα επιτόκια. Την οικονομία, την γρήγορη εφαρμογή των μέτρων, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη γραφειοκρατεία, την φοροδιαφυγή, την ανάπτυξη, αυτά θέλουν να ακούσουν και κυρίως να δουν οι αγορές. Αυτά απαιτούμε κι εμείς δηλαδή οι φορολογούμενοι των οποίων οι κόποι δεν πρέπει να πάνε χαμένοι.

Το να συζητάμε για τις αξιολογήσεις και τη δήθεν αδικία, μοιάζει σαν να ασχολούμαστε με τους βαθμούς ενός κακού μαθητή και όχι με το πώς θα μάθει γράμματα. Η κυβέρνηση κινείται λάθος, όχι ο Φιτς.

 

Πέτρος Φιλίππου 

Πέτρος Φιλίππου

Διαβάστε ακόμη

 1. Η αρρώστια της κυβέρνησης που μόλυνε τον κύριο Παπαδημητρίου
 2. Ο ύπνος του ικανοποιημένου Συριζαίου... μεταρρυθμιστή
 3. Ο τσολιάς Κάρτερ και ο καουμπόι Τραμπ
 4. Αλήθεια, πόσο φασιστική είναι η νοοτροπία τύπου Σόιμπλε;
 5. Το αίσχος του ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
 2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
 3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
 4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
 5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
 6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook