Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η μεγαλύτερη διολίσθηση του ευρώ μέσα σε 15 ημέρες έναντι του δολαρίου

Η μεγαλύτερη διολίσθηση του ευρώ μέσα σε 15 ημέρες έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.12.2010 | 22:29
Πρώτη δημοσίευση: 20.12.2010 | 18:09

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επιταχύνθηκε, σήμερα, η διολίσθηση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου κι έγινε η μεγαλύτερη μέσα σε ένα 15ήμερο, επειδή κυριάρχησαν και φόβοι διάδοσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και απαισιοδοξία γύρω από τα δημόσια οικονομικά της.

Περίπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας διαμορφώθηκε ισοτιμία 1,3095 δολάριο το ευρώ, η χαμηλότερη για το ευρώ ισοτιμία μετά την 2α Δεκεμβρίου. Όμως, παράλληλα διαμορφώθηκε και η ισοτιμία 1,2636 ελβετικό φράγκο το ευρώ, επειδή το ελβετικό νόμισμα έπαιξε για πλειοψηφία επενδυτών τον ρόλο "αξίας-καταφυγίου".

Ο αναλυτής του οίκου "Daily FX", Ιλια Σπίβακ, παρατήρησε ότι "η υιοθέτηση στις Βρυξέλλες ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τα αδύναμα κράτη της ευρωζώνης (σ.σ.: από τον Ιούνιο 2013 και μετά) δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα στις διεθνείς χρηματαγορές" (...) "ενώ ενέτεινε βραχυπρόθεσμα τις πιέσεις προς τα ιταλικά και τα ισπανικά κρατικά ομόλογα". Επισημάνθηκε, από άλλους αναλυτές, η αρνητική διάθεση, που προκλήθηκε από τη μεγάλη υποβάθμιση των δημοσίων οικονομικών της Ιρλανδίας από τους οίκους "Φιτς" και "Μούντι'ς".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης "να αναλάβουν τις ευθύνες που τις αναλογούν και να δράσουν συλλογικά". "Δεν περνά κρίση το ευρώ, περνούν κρίση τα δημόσια οικονομικά μεγέθη της ευρωζώνης", αποφάνθηκε ο κ. Τρισέ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook