Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η μεγαλύτερη ποινή που έχει ”φάει” χρηματιστής”

Η μεγαλύτερη ποινή που έχει ”φάει” χρηματιστής”

”Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς του City του Λονδίνου προτίθεται να επιβάλλει ισόβιο αποκλεισμό και πρόστιμο 3 εκατ. στερλίνες στον διαχειριστή hedge fund, με την κατηγορία ότι έλεγε ψέματα στους επενδυτές” αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : Ισόβιος αποκλεισμός σε hedge fund manager

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς του City του Λονδίνου προτίθεται να επιβάλλει ισόβιο αποκλεισμό και πρόστιμο 3 εκατ. στερλίνες στον διαχειριστή hedge fund ύψους 550 εκατ. δολαρίων, με την κατηγορία ότι έλεγε ψέματα στους επενδυτές στο διάστημα που προηγήθηκε την κατάρρευση του fund, το 2009.

Ο Alberto Micalizzi, που διαχειριζόταν το Dynamic Decisions Capital Management από το Κέσινγκτον στο Λονδίνο, προσπαθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες και έχει ζητήσει την μεσολάβηση της ανώτερης δικαστικής αρχής που ερευνά τις υποθέσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ενώ η αξία του hedge fund που είχε έδρα στα νησιά Καϊμάν, ήταν στα χαρτιά 550 εκατ. δολάρια τον Δεκέμβριο 2008, στην πραγματικότητα είχε μόνο 10 εκατ. δολ. σε ενεργητικά όταν τέθηκε υπό εκκαθάριση τον Μάιο 2009, ανακοίνωσε η Financial Services Authority.

Εάν επιβληθεί η απαγόρευση, θα είναι η μεγαλύτερη ποινή κατά ατόμου, για εξωχρηματιστηριακή οικονομική κατάχρηση.

Η FSA αναφέρει ότι το fund έχασε 85% της αξίας του μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2008.

Όμως, αντί να αποκαλύψει την ζημία, ο κ. Micalizzi “είπε ψέματα στους επενδυτές” και κατάφερε να την αποκρύψει, κάνοντας μια σειρά εξαγορές και πωλήσεις τιτλοποιημένου ομολόγου που σχετιζόταν με ρωσικά καύσιμα.

Στην πραγματικότητα αγόρασε τμήματα του ομολόγου με μεγαλύτερη έκπτωση και στην συνέχεια αποτύπωσε κέρδη «στα χαρτιά» ύψους 400 εκατ. δολ. ανακοίνωσε η FSA, προσθέτοντας ότι «το ομόλογο δεν ήταν νομότυπο χρηματοπιστωτικό εργαλείο.»

Η FSA ανέφερε επίσης ότι ο κ. Micalizzi “επανειλημμένα παρείχε εσφαλμένες και παραπλανητικές πληροφορίες» κατά την διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε