Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Η οικονομική κρίση αφορά “ορισμένες κυβερνήσεις”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ, η χώρα του οποίου προεδρεύει αυτήν την περίοδο στην G7 και την G20, υποστήριξε ότι η οικονομική δεν αφορά όλο το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ερωτώμενος σχετικά με τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών — για την οποία έχει δεσμευτεί η G20 — και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ευρωζώνη, ο Χάρπερ είπε ότι “κατα βάση δεν πρόκειται για μια κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά για μια κρίση στην οικονομία ορισμένων κυβερνήσεων”.

“Αυτό μας θυμίζει ότι παρά τα μέτρα ανάπτυξης θα πρέπει να συζητήσουμε και τα μέτρα για την έξοδο”, πρόσθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος από την πλευρά της, εξήγησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να παταχθεί η κερδοσκοπία είναι να υπάρχουν υγιείς αγορές. Υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες από τους ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης και κυρίως την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας, κατέληξε ότι “οι κερδοσκόποι σε κάθε περίπτωση θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε