Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η πτώση γυρίζει στο 2008 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Όλα δείχνουν πως το τρίτο τρίμηνο του 2011 θα υπάρξουν οι μεγαλύτερες απώλειες που έχουν σημειωθεί μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.
 

Η υποχώρηση των μετοχών προκαλείται από την ανησυχία για την κρίση χρέους της Ευρώπης και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, στην οποία συνέβαλε και η ανακοίνωση των στοιχείων για τη βιομηχανία της Κίνας, που υποδηλώνουν κάμψη της δραστηριότητας του τομέα αυτού τον Σεπτέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 σημείωνε λίγο πριν το μεσημέρι απώλειες 0,97% ενώ ο δείκτης Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 1,1%.

Στη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρησή τους κινούνται και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις απώλειες τον Σεπτέμβριο να είναι οι μεγαλύτερες από τον Οκτώβριο του 2008.

Τα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλες απώλειες από τις αρχές Αυγούστου και οι επενδυτές που μετείχαν ση τριμηνιαία έρευνα του Ρόιτερ θεωρούν ότι μόνο ο δείκτης Dow Jones στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο δείκτης KOSPI του χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας θα κλείσουν το 2011 με κέρδη σε σχέση με το 2010, από ένα σύνολο 19 χρηματιστηριακών δεικτών που περιλαμβάνονται σε σχετική έρευνα του Ρόιτερς.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε