Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Η σύγχρονη Ελλάδα θα έχει την κατάληξη της αρχαίας, τη διάλυση''

''Η σύγχρονη Ελλάδα θα έχει την κατάληξη της αρχαίας, τη διάλυση''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2011 | 18:28
Πρώτη δημοσίευση: 16.02.2011 | 18:15

Στην δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF μεταδόθηκε χθες το βράδυ ρεπορτάζ με τίτλο ''Με τη λιτότητα οι Έλληνες καταστρέφουν το μέλλον τους'' και αναφέρεται στην οικονομική κρίση και στα αναποτελεσματικά μέτρα λιτότητας.
 

''Πρόκειται για μια πλήρως απογοητευτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους φοιτητές και τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι αισθάνονται να μην έχουν καμία προοπτική. Τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και οι αυξήσεις στη φορολογία δεν είχαν αποτέλεσμα. Το δημόσιο χρέος της χώρας αγγίζει τα 325 δις ευρώ και είναι μικρή η πιθανότητα να μειωθεί. Η χώρα δε μπορεί να αντέξει αυτά τα χρέη'' αναφέρεται στο ρεπορτάζ που χαρακτηρίζει ως αμήχανο τον έλληνα πρωθυπουργό στο Νταβός.
 
Σύμφωνα με το ZDF, η Ελλάδα καλείται να πληρώνει επιτόκια υπερδιπλάσια απ’ αυτά της Γερμανίας.
''Ενώ το 2010 το ύψος των επιτοκίων άγγιζε το 15%, το 2012 θα φτάνει στο 25%, κάποια στιγμή θα φανεί ότι αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Η χώρα θα σταματήσει να λαμβάνει χρήματα και δε θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη της. Η σύγχρονη Ελλάδα θα έχει την κατάληξη της αρχαίας: τη διάλυση''.
 
Μάλιστα ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Peer Steinbruck θεωρεί ότι μέσα στους επόμενους 5-6 μήνες η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο